tiistai 11. syyskuuta 2018

Kesämökin kuivanapitolämmityksellä satasien säästöt

Kuuman kesän innoittamana Cozify kehitti kesämökin omistajien tarpeisiin energiatehokkaan kuivanapitolämmityksen talvikaudelle.

Kesämökin ulko- ja sisälämpötilaeroon perustuva kuivanapitolämmitys

Talvet kylmillään olevat kesämökit saattavat kerätä kosteutta rakenteisiin ja siksi niiden kuivanapitolämmitys on suositeltavaa. Jatkuva peruslämmitys on kuitenkin kallista. Kuivattamiseen riittää, että sisälämpötilaa pidetään vain muutamaa astetta (3-5) ulkolämpötilaa korkeammalla - tähän Cozify tarjoaa ratkaisun ohjaamalla sähkölämmittimiä pistorasiaohjaimien avulla. Jos mökillä ei ole jäätymisestä kärsiviä laitteita, saa lämpötila sisällä mennä jopa pakkasen puolelle.

YLE Uutinen (9.9.2010) - Kesämökin kuivanapitolämmityksellä satasien säästöt: "Suomen noin puolesta miljoonasta mökistä parikymmentä prosenttia on talvella peruslämmössä. Usean vuoden kenttätutkimus osoitti, että jos mökeillä siirryttäisiin erityiseen kuivanapitolämmitykseen, voisi se tuoda mökinomistajalle jopa satasien säästöt sähkölaskussa."

Ratkaisun asennus käytännössä

Kuivanapitolämmitys on yksinkertainen ja helppo toteuttaa Cozifyn avulla, olettaen että sähköä on saatavilla. Tarvitset vain Cozify Hubin, internet yhteyden, ulko- ja sisälämpötilamittarin sekä sähköllä toimivan lämmityslaitteen. 

1. Asenna
Jos internetiä ei ole valmiina saatavilla, niin 4G tukiasemaan asennetaan SIM-kortti ja kytketään Cozify hub mukana tulevalla ethernet kaapilla modeemiin ja molemmat kytketään virtaan ja ne alkavat toimia automaattisesti. Mittariin laitetaan patterit ja ulkoanturin pää asennetaan ikkunan välistä ulos ja sisäyksikkö jää sisälle. Lämmityslaite kytketään pistorasiohjaimen kautta sähköihin ja asennus on valmis.

2. Liitä laitteet
Tämän jälkeen lataat Cozify applikaation kännykän sovelluskaupasta ja seuraat sen antamia helppoja ohjeita hubin, lämpömittarin ja pistorasiaohjaimen käyttöönottoon.

3. Käynnistä automaatio
Lopuksi otat vain käyttöön säännön: "Kesämökin kuivanapitolämmitys" ja valmista tuli.

Lämpötiloja voit seurata etänä kännykän avulla vaikka kotoa käsin ympäri vuoden. Myöhemmin voit halutessasi laajentaa järjestelmää ja automaatiota mitä moninaisimmilla tavoilla.

Tarvittavat laitteet

Etäyhteyttä varten tarvitset 4G tukiaseman ja SIM kortin, jos muuta internet yhteyttä ei ole. Teltonika RUT950 on osoittautunut testeissämme luotettavaksi WiFi tukiasemaksi ja se toimii hyvin myös hankalammissa lämpötilaolosuhteissa ja pakkasessa.

Esimerkki kuivanapitolämmitykseen tarvittavasta kokoonpanosta:

Cozifyllä saat myös paljon muita etuja

Cozify on oiva kumppani kesämökillä. Mahdollisuudet huolettomampaan mökkeilyyn automaation avulla ovat rajattomat. Tässä muutamia esimerkkejä:Parahin Terveisin,
Samppa \ Cozify

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti